Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Σαντορίνη




Το Νήσι της ΣαντορίνηςΗ Σαντορίνη είναι το τελευταίο νησί των Ν. Κυκλάδων. Αναφερόμαστε σε αυτό σαν να είναι ένα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα συγκρότημα πέντε διαφορετικών νησιών, Η Σαντορίνη (Θήρα) είναι το κύριο νησί. Πολλοί λόγοι υπάρχουν για τους οποίους αυτό το νησί των Κυκλάδων έγινε γνωστό. Όλοι μας έχουμε δει μια εικόνα της Σαντορίνης (Ελλάδα). Χρώματα στο ουρανό, καταπληκτικά τοπίά, γαλήνη και αρμονία στους γκρεμούς της Καλντέρας ... αυτή είναι η Σαντορίνη ... Ποιητές έχουν γράψει για το νησί, καλλιτέχνες έχουν επιχειρήση να συλλάβουν την ομορφιά της. Όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ομορφιά ... της Σαντορίνης. Υπάρχουν αναφορές για τη σύνδεση μεταξύ Θήρα που είναι το δεύτερο όνομα του νησιού με τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας. Το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι αυτό το οποίο έχει κάνει την Σαντορίνη αυτό που είναι σήμερα. Η Σαντορίνη Ελλάδα, είναι πλέον διάσημη για την Καλντέρα - που είναι το άνοιγμα που δημιουργήθηκε από το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Αν θέλετε να κάνετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα σε ένα νησί που προσφέρει χαλάρωση και μοναδικά χαρακτηριστικά, τότε η Σαντορίνη, είναι ο ιδανικός προορισμός! Το νησί της Σαντορίνης έχει κάποια εκπληκτικά χαρακτηριστικά, όπως η Σαντορίνη Καλντέρα και το φημισμένο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, που είναι και τα 2 πού δημοφιλή θέματα στις φωτογραφίες της Σαντορίνης. Οι οικισμοί της Σαντορίνης, στην Ελλάδα είναι μερικοί από τους πιο πολυφωτογραφίσμένες περιοχές στο Κυκλαδικό σύμπλεγμα, ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό του νησιού είναι η γραφική αρχιτεκτονική των μικρών λευκών σπιτιών που είναι χτισμένα στην άκρη των γρεμών της Σαντορίνης, με πανέμορφη θέα την Καλντέρα. Στο βόρειο σημείο της Σαντορίνης υπάρχει ο παραδοσιακός οικισμός της Οίας (Iα), η οποία προσφέρει στους επισκέπτες μια πανοραμική θέα της καλντέρας και του Αιγαίου Πελάγους. Η Οία (Iα) προσφέρει μια επιλογή από διάφορα ξενοδοχεία στην Σαντορίνη. Σε αυτό το πανέμορφο νησί της Σαντορίνης βρίσκεται το παραδοσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα Atlántida Villas με Διαμερίσματα, Στουντίος & Σουίτες, το ξενοδοχείο βρίσκεται στον οικισμό της Οίας (Iας), στην άκρη του γκρεμού, πάνω από τη μαγευτική Καλντέρα της Σαντορίνης.

δημιουργία της Σαντορίνης και η εξέλιξη του ηφαιστείου του νησίου

Σαντορίνη & Υφαίστειο
Σαντορίνη ηλιοβασιλέμα
Παραλίες του νησίου
Μορφή Σαντορίνης
Ηφαιστείο Σαντορίνης: Τα δύο μικρά νησάκια από ηφαιστείκακη λάβα στο κέντρο της Σαντορίνης ονομάζονται Παλαιά Καμένη και Νέα Καμένη, είναι τα νεότερα κομματία γης του νησίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Το ηφαίστειο είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Σαντορίνης. Θα παρατηρήσετε μερικούς καταπληκτικούς σχηματισμούς από την λάβα του ηφαιστείου και κάποιους εκπληκτικους συνδιασμούς χρωμάτων. Από το ηφαίστειο επίσης μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη θέα του νησιού της Σαντορίνης.
Το ηφαιστείο της Σαντορίνης: Το φημισμένο ηφαίστειο της Παλαιά και Νέα Καμένης, στην Σαντορίνη

Σαντορίνη τα γύρω νησιά
Απέναντι από την Σαντορίνη υπάρχουν 4 μικρά ηφαιστειακά νησία: Θηρασία, Παλαιά Kαμένη, Νεα καμένη και το ασπρονήσι. Όλα τα νησιά δημιουργήθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου. Στις μέρες μας η Θηρασιά, είναι το μόνο νησί το οποίο κατοικείται. Εκδρομές για αυτά τα ηφαιστειακά νησία, αναχώρουν από το λιμάνι, ακριβώς κάτω από την Οία (Iα) το Αμμούδι. Στη μέση του κόλπου της Καλντέρας της Σαντορίνης βρίσκονται τα 2 ηφαίστεια της Σαντορίνης οπού λέγονται Παλαιά Καμένη & Νέα Καμένη, μεταξύ αυτών υπάρχουν 2 νησίων υπάρχει η περιοχής με τις θερμές πηγές όπου τα νερά εκεί είναι ζεστά λόγω του ηφαιστείου.

Η ονομασία της Σαντορίνης
Το νησί της Σαντορίνης αναφέρετε επίσης και σαν Θήρα. Η αρχαία ονομασία του νησίου είναι Στρογγυλή, αποκαλείται Στρογγυλή από τους αρχαίους Έλληνες περίπου από το 1645 π.Χ.. Ένα άλλο όνομα του νηιού, ήταν Καλλίστη (η πιο όμορφη) και αναφέρεται χωρής καμμία αμφιβολία στις φυσικές ομορφιές του νησιού. Σήμερα, η Θήρα, είναι περισσότερο γνωστή ως Σαντορίνη, το εν λόγο όνομα το η Σαντορίνη το 'χεί λάβει από ένα παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης που βρησκόταν σε έναν από τους όρμους του νησίου, όπου οι Βενετοί αγκυροβολημένο τα πλοία τους.

Αξιοθέατα της ΣαντορίνηςΣτη Σαντορίνη, μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές των όνειρων σας. Προετοιμάστητε για τη μοναδική Σαντορίνη, Ελλάδα. Σαντορίνη, είναι πιο διάσημη για το ηφαίστειο και την Καλντέρα, το ηλιοβασίλεμα, την ασύγκριτη θέα και τις παραλίες. Άλλα αξιοθέατα της Σαντορίνης είναι περιοχές της αρχαίας πόλης του Ακρωτηρίου, θεωρείται από πολλούς ότι αποτελεί το τελευταίο κομμάτι από την χαμένη Ατλαντίδα, καθώς και το εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Θήρας και τα μουσεία των Φηρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: